TOTTELEVAISUUS

Palveluskoirien tottelevaisuus on kentällä tapahtuvaa hallintaa koiran kanssa. Tottelevaisuus kuuluu jokaiseen PK-lajiin maasto-osuuden lisäksi (poislukien erikoisjälki).

Palveluskoirien tottelevaisuus on pääpiirteittäin samanlaista kuin TOKO, mutta arvostelussa kiinnitetään huomiota hieman erilaisiin asioihin. Palveluskoirakokeessa mitataan koiran ohjattavuutta, temperamenttia, vietti- ja työskentelykestävyyttä sekä hermorakennetta (Tokossa on tärkeää tekninen suorittaminen). Samaan aikaan kentällä suorittaa tottelevaisuutta aina kaksi koirakkoa. Toisen suorittaessa liikkeitä, on toinen paikallaanmakuussa. Samalla koiralla voi aivan hyvin osallistua tokoon ja pk-tottikseen, mutta suotavaa olisi päättää, kumpaan tahtoo enemmän panostaa.

Tottista voi alkaa opettaa leikin varjolla jo aivan pienelle pennulle. Silti hyvän tottiksen rakentaminen valmiiksi koesuoritukseksi vie paljon aikaa ja vaatii valtavan paljon työtä.

Ennen varsinaisia PK-kokeita tulee koiran suorittaa käyttäytymiskoe, eli BH. Tämän kokeen voi suorittaa myös ei-palveluskoirarotuiset koirat. BH:ssa on muutamia samoja liikkeitä kuin tavallisessakin kokeessa, mutta tämän lisäksi BH:een kuuluu kaupunkiosuus erilaisin tehtävin.

************ KOULUTUKSET 2022 ************

10.5. – 7.6. 2022 PK-TOTTIKSEN ALKEISKURSSI (TÄYNNÄ)
Tottiksen alkeiskurssi 5x45min maanantaisin 10.5.-7.6. klo 18 TKKY:n koulutuskentällä Vätissä. Kurssilla käydään läpi pk-tottiksen liikkeitä, harjoitellen niitä pilkotusti alkeistasolla ja se on suunnattu yli 6kk ikäisille aloitteleville koirille ohjaajineen. Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisesti, kaikkien koirakoiden ollessa kentällä samanaikaisesti. Max. 6 koirakkoa. Etusijalla TKKY:n jäsenet 13.4. asti. Hinta TKKY:n jäsenille 25e/koirakko, muut 50e/koirakko.
Sitova ilmoittautuminen: https://forms.gle/8upLWLPmVe3KoGHV9
Lisätiedot: Jonna Lindqvist, jonna.lindqvist[at]outlook.com

9. – 30.5. 2022 BH-KURSSI (TÄYNNÄ)
Neljän koulutuskerran BH-kurssi on suunnattu koirakoille, jotka tähtäävät BH-kokeeseen ja osaavat jo perusliikkeet. Kurssilla käydään läpi BH-kaavio ja hiotaan tottelevaisuusliikkeitä. Suunnitteilla järjestää kurssin jälkeen BH-koe kesäkuussa.
Kurssikerrat maanantaisin 9.5. – 30.5. klo 18.30.
Max. 6 koirakkoa.
Hinta jäsenille 25e/koirakko, muut 50e/koirakko.
Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset: Sanna Backman, sannamari.backman[at]gmail.com

ESA TAPION VALMENNUSRINKI (TÄYNNÄ)
Esa tulee jälleen pitämään kaudelle 2022 pk-tottelevaisuusvalmennusta TKKY:n jäsenille. Osallistuva koirakko sitoutuu kaikkiin valmennuskertoihin.
Kevätkaudella kolme kahden kierroksen valmennuskertaa maanantaisin 2.5, 30.5, ja 27.6. klo 17-18 alkaen. Syyskauden valmennuskerrat sovitaan myöhemmin.
Koirakot valitaan määräaikaan jätettyjen hakemusten perusteella. Valinnoissa huomioidaan etusijalla kokeisiin tähtäävä tavoitteellinen treenaaminen pk-lajeissa, TKKY:n toimintaan osallistuminen ja talkoovelvoitteen suoritukset.
Max. 5 koirakkoa.
Kevätkauden hinta 120e/koirakko, joka on mahdollista maksaa osissa.
Haku valmennusrinkiin on auki 15.4. 2022 klo 21 asti.
Valitut koirakot saavat tiedon valmennuspaikasta 24.4. mennessä.
Hakulomake: https://forms.gle/Bv9HAewLaamLFDpo7
Lisätiedot: Jonna Lindqvist, jonna.lindqvist[at]outlook.com

OMATOIMITOTTIKSET
1.4. 2022 alkaen Vätin Kentällä perjantaisin klo 17-21.